10 ok,
hogy tűzz ki célokat

“Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” – Seneca.

Seneca nagyon jól megfogalmazta, hogy mi a probléma azzal, ha valaki nem tűz ki célokat. Nincs egy irány, amerre tartassz, emiatt nincsenek prioritásaid, nem tudod, mire mondj igent, mire nemet. Nem haladsz semerre, hiszen a különböző körülmények körülböző irányokba sodornak. Na de ne legyünk ennyire problémafókuszúak, nézzük meg inkább, hogy miért tűzz ki célokat.

1. Fejleszti az énképed

A sikerélményeid, ahogy egyre közelebb kerülsz a célodhoz, majd teljesíted, megerősítik a magadról alkotott pozitív képedet.

2. Láttatja az erősségeidet

Ha vannak céljaid és tudatosan teszel értük, akkor előbb-utóbb fel fogod ismerni, hogy mik azok a gyakorlati dolgok, amiben jó vagy, mik az erősségeid.

3. Erősíti a kritikus pontokat

Ugyanígy felismerheted azokat is, amikben nem vagy olyan jó, de a célok elérése felé vezető úton fejleszted ezeket. Teher alatt nő a pálma, te pedig út közben felnősz a feladathoz.

4. Elérhetőbbé teszi a sikert

A korábbi sikereid, és győzelmeid miatt el tudod hinni, hogy sikerülhet, ezért elérhetőbbé is válik a siker.

5. Segít a priorizálásban

Mivel tudod mit akarsz, el tudod dönteni, hogy egy adott dolog közelebb visz-e a célodhoz, vagy sem, így tudod priorizálni az életedben zajló dolgokat.

6. segít cselekedni

Ha van egy célod, akkor nem elégszel meg a puszta álmodozással. Hiszen akkor nem cél lenne, csak álom. A cél egy álom, amihez készül terv is.

7. segít dönteni

Mivel van mihez viszonyítanod, rengeteg döntést megkönnyít az életedben. Napi több ezer döntést hozunk, bár ezek nagyrésze apró, mégis rengeteg van, a célok könnyebbé teszik az életed ilyen szempontból is.

8. kihívás

Unalmas lenne az élet, ha nem tágitanánk a határainkat, és nem lépnénk ki a komfortzónánkből. Hiszen az élet azon kívül van. A célkitűzések színesebbé, érdekesebbé teszik az életünket.

9. halad előre az életed

A célokkal mérhetővé teszed a haladást. Látod, hogy jutsz Á-ból B-be, és ez magabiztosabbá és boldogabbá is fog tenni.

10. összeszedettség

Ha vannak céljaid, akkor nem kapkodsz össze-vissza mindenhez, mert tudod, hogy mi a fontos, ami előrevisz.

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a célkitűzőt , és a későbbiekben rendszeres információ küldését olyan témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban, amik érdekesek lehetnek a számodra.