Story coaching

A story coaching arra alapoz, hogy minden történet  rólunk szól.

 

Amikor hallasz egy történetet, látsz egy filmet, olvasol egy regényt, akaratlanul is a kapcsolódási pontokat keresed.

Érezted már úgy, hogy egy történet nagyon megtalált? Pont a megfelelő időben?

Ilyenkor valami olyat találsz egy történetben, amivel nagyon személyes, belsőséges módon kapcsolódsz. Egy tulajdonság vagy egy szituáció, egy szereplő, vagy maga a tanulság nagyon megragad, az általában azt jelenti, hogy dolgod van a témával.

És persze ez fordítva is igaz: akármilyen elakadásod van, biztos, hogy van olyan történet, film vagy regény, amihez tudnál kapcsolódni.

A story coaching lényege, hogy az életed, a nehézséged, az elakadásod párhuzamba állítjuk egy történettel, és beszélgetünk róla. Így kiszakadhatsz a saját gondolataid ördögi köréből, és egy sokkal tágasabb térben gondolkozhatsz és találhatsz rá a saját megoldásodra.

Meggyőződésem, hogy a coaching lényege, hogy eljuttasson téged az inspirációs pontodra. Akár

– egy döntés előtt állsz
– akár változások várnak rád, vagy
– éppen benne vagy egyben és nem tudod, hogyan kezeld,

a coaching abban segít, hogy eljuttasson abba a pontba, ahol már megvan a kellő motivációd, magabiztosságod és cselekvési energiád, hogy magadtól is tovább mehess.

Mindehhez te választasz történetet, szereplőt, példaképet! Ha konkrét témával érkezel, történet nélkül, akkor előre egyeztetve közösen választunk!

Hogy müködik a story coaching?

 

Ha történettel érkezel, akkor kihámozzuk belőle, hogy mi az, ami megfogott benne, hol ismertél magadra, és ennek a segítségével dolgozhatsz magadon, hiszen a téma már adott lesz.

Ha egy konkrét témával érkezel, akkor közösen megkeressük, hogy mi lehet az a történet, ami hasznos és előrevivő az esetedben. Az is lehet, hogy különböző szereplőkkel, jelenetekkel, emberekkel fogunk dolgozni.

Mert nem megy bele a problémád gyökereibe, hiszen a problémáról való beszélgetés csak problémát szül, míg a megoldásról való beszélgetés megoldásokat.

Nem fogsz tanácsokat kapni, sem rejtett sugallást, hiszen Te vagy a leginkább otthon az életedben, és csak Te tudod igazán, hogy mi a legjobb számodra.

Saját, személyre szóló megoldást kapsz, nem pedig tucatmegoldásokat, amik szerint a pozitív gondolkodás mindent meg fog oldani és egyébként is, csak “engedd el”…

A story coaching segít magad a megszokott paradigmáidon kívül helyezni, így olyan összefüggéseket, megoldásokat láthatsz meg, amikre korábban nem gondoltál.

Neked való a story coaching, ha…

 

könyvmoly vagy a filmek nagy rajongója vagy.

…van egy film vagy regény, ami valamiért beakadt neked, és már egy ideje kattogsz rajta.

…van benned egy kérdés, elakadás, dilemma, amihez jól jönne némi segítség.

…fontos neked, hogy olyasvalakivel tudd átbeszélni a nehézséged, aki hozzád hasonlóan nagy fantáziával rendelkezik, és megérti az általad felvázolt összefüggéseket.

…ha hiszel abban, hogy a történetek nemcsak szórakoztatásra vannak, hanem tanulhatsz id belőlük magadról, magadtól.

Szia! Mircsi vagyok!

Coachként azt tűztem ki célomul, hogy hatással legyek, és jobbá tegyem a világot! Ez persze elég általánosan hangzik, és ami igazán fontos nekem, az az, hogy megmutassam, az önfejlesztés nem valami unalmas, száraz dolog, amit az embernek csinálnia kell.

Történetekkel dolgozom, mert észrevettem, hogy engem is egy jó történet tud leginkább megmozgatni, cselekvésre inspirálni. A történet egy olyan eszköz, ami alkalmas arra, hogy kicsit kivegyen minket a saját megszokott világunkból, és egy alternatív világ szemüvegén keresztül olyan dolgokat is észrevegyünk, amit egyébként nem.

Hatalmas ajándéknak tartom, hogy történtekkel támogathatok embereket az útjukon! Imádom, hogy közösen léphetünk be egy másik univerzumba, egy olyan világba, ami a te interpretációd egy történetről, és visszatérve egy inspiráltabb, energikusabb, tudatosabb emberként térsz vissza!

 A közös munkánk lényege, hogy megtaláljunk benne téged, és levonjuk számodra azokat a tanulságokat, amiket a mindennapi életedben is használni tudsz és előrevivő számodra.

Mit kapsz a story coachingtól?

 

lelki békét

tervet az első lépésekkel

növekvő tudatosságot és önismeretet

hitet önmagadban

Ha…
– egy történet segítségével oldanád meg a dilemmád
– szeretnéd úgy megoldani a problémád, mint a példaképed
– szeretnél inspirált állapotba kerülni
– nem akarsz stresszelni többet,
akkor jelentkezz és beszélgessünk egy kávé mellett!

Helyszín: Budapest (vagy Zoom)

Ár: 15 000 ft (átutalással vagy kártyával, utána felveszem veled a kapcsolatot az időpont kapcsán)

Ha bármi kérdésed van, az alábbi űrlapon kérdezhetsz tőlem!

1 + 15 =